Kerk van de Nazarener Breda

Een kerk van deze tijd!

Jaarprogramma seizoen

Door het jaar heen zijn er verschillende cursussen. U kunt zich op ieder moment inschrijven. Stuur daarvoor een berichtje naar contact. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen prikken we in goed overleg de data voor de cursus.

Kennismakingscursus Kerk van de Nazarener

We komen elkaar niet zomaar tegen! En als we elkaar dan ontmoeten dan is het goed om te weten wat voor gemeenschap de Kerk van de Nazarener is. Waar zij haar wortels heeft in de geschiedenis en waar we als kerk voor staan. In 3 avonden doorlopen we de geschiedenis, de inrichting en de theologische visie van onze kerk.

De predikant kan ook bij u thuis een kennismakingscursus geven.

Studieavonden
Ds. Michel Meeuws geeft onderwijs tijdens deze studieavonden. Het volgende onderwerp zal gaan over de Drie-eenheid, wat betekent dat?

Studie is op de woensdagavond 19.00 – 21.30 uur
Data studieavonden: 11-09, 25-09, 30-10, 27-11, 11-12

Wilt u de studieavonden bijwonen, neem dan van te voren even contact op, het is namelijk bij gemeenteleden thuis.

Zalvingsavond
Tijdens een zalvingsavond zingen we een aantal liederen, er is uitleg over zalving en gebed en vervolgens is er gelegenheid voor persoonlijk gebed en zalving.

Het is in de kerk op woensdag 11 november 19.30 – 21.30 uur

Studie: Geestelijke Ouders Gezocht
Deze studie gaat over het herkennen of jij een geestelijk ouder bent.

Ds. Michel Meeuws heeft een cursusboek geschreven en er komen podcasts op de website van de Kerk van de Nazarener in Dordrecht. Podcasts zijn korte audiobestanden die elk hoofdstuk van het boek behandelen. Het werkboek kan besteld worden via: GO@kvdndordrecht.nl.

In Dordrecht wordt de cursus gegeven, de cursus kan ook in huiskringen behandeld worden of met vrienden onderling. Voor meer info: www.kvdndordrecht.nl of neem even contact op.

Cursusplaats: Kerk van de Nazarener Dordrecht, Talmaweg 121, Dordrecht
Donderdagavond 19.30 – 21.30

Data van de studieavonden: 19-09, 03-10, 17-10, 31-10, 21-11, 19-12

Als er meerdere mensen vanuit Breda willen gaan dan kunnen we vervoer regelen.

Alpha cursus
De Alpha cursus gaat over de basis van het christelijk geloof.

Als jezelf nog niet zeker bent van het christelijk geloof mag je meedoen. Als je iemand kent voor wie deze cursus goed is kan je de cursus aanbevelen en het kan voor de ander helpen als je samen de cursus volgt. We beginnen met een maaltijd, daarna volgt er een korte presentatie van het onderwerp en vervolgens gaan we in groepjes uit elkaar.

De Indeling van de avonden en onderwerpen:

Les 1 09-09   Wie is Jezus
Les 2 16-09   Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?
Les 3 23-09   Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
Les 4 30-09   Bidden en bijbel lezen, waarom en hoe?
Les 5 05-10, zaterdag 10.00 – 16.00 De Heilige Geest, wie, wat en hoe?
Les 6 07-10   Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Les 7 14-10   Hoe zit het met de kerk?

Cursusplaats: In de kerk

Maandagavond van 18.30 – 21.30, het is inclusief (gratis) eten

Huwelijkscursus

Het huwelijk is het verbond tussen twee mensen onder de aanwezigheid en zegen van God. Die mooie dag ligt al snel in het verleden want voor je het weet ben je samen plotseling vele jaren verder. Vrijwel iedereen zal het ermee eens zijn dat door de tijd heen mensen en situaties veranderen. Maar, wat nooit verandert is de essentie van het verbond en de zegen die God eraan verbindt. Daarom is het goed om hier als gehuwden aandacht aan te geven en dit opnieuw te verdiepen.

In 7 avonden gaan we dit op een ontspannen en leuke manier doen. Het programma bestaat uit deels inzichten delen en deels relationele praktijkopdrachten. Alles op een Bijbelse basis en in een gezellige en vertrouwde sfeer. Mocht u enkel voor de wet getrouwd zijn, ook dan sluit deze cursus prima aan.

Kaart
Opbellen